OMPLACERING

Ibland går det inte alltid som man tänkt, saker händer och vi måste göra tuffa beslut i livet.
SOEBK har därför beslutat att vara behjälpliga när våra medlemmar behöver ta det svåra beslutet att omplacera sin hund.

Vi har tidigare hjälpt en medlems hund att hitta ett nytt hem och tänkte att om vi kan hjälpa så ska vi, även om det inte ingår i våra stadgar.

Vi kan på inget sätt agera uppfödare eller ge dess garantier, vi kan endast samla så bra information som möjligt och se vilka som kan lämpa sig för att sedan föra kontakten vidare. Det kommer alltid vara upp till familjen eller uppfödaren att besluta vilken familj den vill placera sin hund hos.
De flesta uppfödare vill att man pratar med dem först så de kan nå ut till sitt kontaktnät, eller ta hand om hunden själv. Men i vissa fall så blir det svårt när det är tex en internationell uppfödare, vi kräver dock att man alltid kollar med sin uppfödare först innan man kontaktar oss, samt att uppföraden är med på att SOEBK ger en hjälpande hand.

Då vi jobbar för Original Olde English Bulldogge så är det också den enda rasen med dess kriterier som vi kan hjälpa att förmedla.

Vi hoppas att ingen kommer behöva omplacera sin hund, men om ni hamnar i den situationen så får ni mer än gärna kontakta oss.
Vi vet att det är ett otroligt jobbigt beslut.

I dagsläget finns det en hund som behöver hitta ett nytt hem, läs mer om Java i nedan pdf.