Svenska Olde English Bulldogge Klubben (SOEBK) är den officiella rasklubben i Sverige och vi arbetar under Svenska Hundklubben (SHK).
Det finns i dagsläget ca 85 renrasiga individer av Olde English Bulldogge i Sverige och vårt arbete i rasklubben för dessa indivder bygger på stor ansvarskänsla och ett stort engagemang för att lägga grunden för en stabil och trygg avel i landet.

En renrasig Olde English Bulldogge härstammar i obrutet led ifrån David Leavitts ursprungsprogram och registreras
i den officiella stamboken i United Kennel Club (UKC).

En renrasig Olde English Bulldogge får inte i något skede ha avlats utanför stamboken. Stamtavlorna är intakta och härstamma i raka linjer ifrån David Leavitts ursprungshundar. UKC har godkänt stamböckerna från Olde English Bulldogge Kennel Club (OEBKC) och Leavitt Bulldog Association (LBA - Leavitt Bulldog), vilket innebär att  hundar som är registrerade i dessa stamböcker även kan registreras i UKC. Alla våra avelshundar genomgår en DNA-analys via UKC, som kontrollerar renrasigheten.

I Januari 2019 blev vi den officiella rasklubben i Sverige och arbetar sedan dess även under Svenska Hundklubben (SHK) då Olde English Bulldogge togs upp som en erkänd ras i Sverige.
Genom SHK kan rasen hävda sig natinellt och internationellt inom utställning, träning, tävling och meritering i SHK´s regi.

SHK har 2020 ingått ett internationellt samarbete med International Kennel Union (IKU) som gör att vi kommer att kunna utveckla vårt egna internationella samarbete för rasen ytterligare.
Vårt gemensamma mål är att visa upp, informera och öka kunskapen om vår ovanliga ras, och att via vår rasklubb befästa Orginalet, den ursprungliga och intakta linjen som i raka led går tillbaka till rasens skapande.

Välkommen till SOEBK!

I samarbete med

Månadens Hund
☆ MAC ☆

Mac´s matte Linn berättar:

Mac är 3 1/2 år. Han är ”kavlen” i sin kull, kom med buller och bong och var typ dubbelt så stor som sina syskon en riktig liten klump!
När äntligen Mac kom till oss blev familjen komplett.

Han är en otroligt hängiven, lättlärd hund som är väldigt social, rolig och kärleksfull. Han kan gärna vara ute en hel dag och ”arbeta hårt”, på samma gång som han gärna bara kan slappa hemma. Mac hänger alltså bara på familjens tempo, allt efter våra villkor, precis som det ska vara!

Vad gäller träning är den väldigt blandad, allt från långa promenader, sökträning och drag. Men mycket är vardagsträning och lydnad. Vi har även skaffat en speciell cykel med dragsele som vi ska försöka komma igång med!

Det som är viktigt för oss är att vi tror på en mycket konsekvent uppfostran för att få en harmonisk hund. Mac vet detta och är därför väldigt trygg som hund. Han kan låta barnen gå med honom i koppel och ifrågasätter aldrig sin roll i familjen. Han älskar andra hundar och han är så högt älskad i familjen.

Vi är för evigt tacksamma till Emma att vi fick chansen att ta hand om en Crowned’s hund och att Mac kom till oss!

Medlemsförmåner 2021

Medlemmar i SOEBK får 15 % på hela sortimentet hos Hundbutiken.com

Hundbutiken.com  är en hundsalong som även driven en utsökt webshop och fysisk butik med sådant som vi älskar.
Det vill säga... Naturliga och rena produkter!

Här finner Ni massor av bra val till Era hundar,  allt ifrån läckra hundtillbehör till nyttigt godis!

"Tassa" på att fynda!

www.hundbutiken.com

SHK´s tidsskrift "Våra hundar"

Gå ut och läs SHK´s tidsskrift "Våra Hundar!
Där finns ett fint reportage om vår ras!
Till "Våra Hundar"

Januari 2019
Vi kan med glädje meddela att Olde English Bulldogge numera är en erkänd ras av SHK!

SOEBK står som den officiella rasklubben i Sverige!
Nu pågår vårt arbete för att lägga upp vårt gemensamma arbete för rasen inom SHK.
Detta erkännande innebär ett stort steg framåt för rasen. Vi kommer löpande att uppdatera hur arbetet framskrider.

Föreningen Svenska Hundklubben grundades under namnet Svenska Sällskapshundklubben (SSHK) den 14 december år 1912.
Klubben ändrade namn 1984 till Svenska Hundklubben (SHK).  1925 startade SHK stambokföring.
1933 fanns över 100 kennlar i kennelregistret. Utställningsverksamheten har varit livlig sedan 1930 talet, med utställningar alltifrån Malmö till Boden. Internationell tillhörighet har funnits sedan 1936, då SSHK anslöt sig till Union Canine Internationale (UCI). SHK är en av två kennelregister i Sverige för registrering av rasrena hundar.
Inom SHK finns möjlighet för utställning, tävling och meritering både nationellt och internationellt.

Vill Ni veta mer om SHK - Besök deras hemsida
här